Yay, free shipping vanaf €75!

Sunscreenfluencer

Sunscreenfluencer

Nu de zon zich terug van haar beste kant laat zien, halen wij onze favoriete quote weer boven:

Zonnebescherming is de beste anti-aging!

Geloof het of niet, maar die deugddoende zonnestralen kunnen heel wat schade aanrichten en al zeker op lange termijn. Daarom delen we met jou nog eens onze beste tips om veilig de zomer tegemoet te gaan én helpen je aan de perfecte zonnebeschermer.

 

Smeertips

  • Op vrijwel iedere smartphone vind je een weerapp. Deze geeft dagelijks de UV-index aan. De Stichting Tegen Kanker adviseert om je te beschermen vanaf UV-index 3.
  • Je denkt je goed te beschermen? Perfect! We lijsten toch even de meest vergeten plekjes op: oorschelpen, onderkant neus, onderkant kin, voeten en handen.
  • Wrijf zonnebescherming nooit te lang in. Zo komen bultjes en oneffenheden opnieuw bloot te liggen en dat willen we uiteraard niet.
  • Iedereen weet het en toch zeggen we het nog eens: om de twee uur smeren! Door de productie van zweet en gelaatsexpressies/bewegingen, zit het product niet meer gelijk verdeeld en krijg je pakketvorming. We willen uiteraard geen gaten in onze bescherming, toch?

 

Welke zonnecrème voor jou?

In het land der zonnebescherming zien we heel wat verschillende producten verschijnen: van sprays, crèmes en sticks tot poeders. Daarin vind je dan nog verschillende formules met een andere werking. Hierop zoomen we graag even in.

  1. Minerale zonnefilter
De minerale zonnebescherming, ook wel fysische filters genoemd, zorgt letterlijk voor een fysieke barrière op de huid. Je mag rekenen op 100% weerkaatsing van de UVA en UVB zonnestralen. Na het aanbrengen werkt deze crème onmiddellijk.
Wij kiezen steevast voor een minerale zonnebeschermer bij mensen met gevoelige ogen, een reactieve huid, rosacea, zonne-allergie,... en de tere kindervelletjes. Ook de meest gevoelige huid heeft baat bij deze crèmes.
Je hoort bij minerale filters vaak praten over een iets dikkere textuur en de kans op een witte waas na het aanbrengen. Weet dat hier steeds vooruitgang in geboekt wordt en er al heel wat aangename, kwalitatieve producten op de markt zijn zoals:

Toch bang van de witte waas? Minerale zonnebescherming voor het gelaat krijgt al eens een tintje aangemeten om het aanbrengen en smeren makkelijker te maken. Denk hierbij aan:

 2. Chemische zonnefilters

Chemische zonnefilters beschermen je tegen de zon door UV-stralen te absorberen en om te zetten in warmte. Dit merk je uiteraard niet. De crème trekt in de huid en heeft daar tot een half uurtje de tijd nodig om zich voor te bereiden op het harde werk. Deze zonnebeschermers zijn uitermate geschikt voor waterratten.

Er is heel wat te lezen over onveilige chemische filters die hormoonverstorend werken door in de bloedbaan te belanden. Gelukkig bracht onderzoek ons ook al bij veilige chemische ingrediënten die niet diep doordringen en/of niet hormoonverstorend werken zoals octisalate.

3. Hybride zonnefilters

Deze zonnebeschermers brengen het beste van beide werelden. Algemeen mag je heel aangename, makkelijk smeerbare crèmes verwachten. Het gaat hierbij om chemische filters die ook een stuk van de UV-stralen weerkaatsen. Daarnaast verknippen en verspreiden ze de stralen. Het ingrediënt 'Tinosorb' is zo'n held die uitermate geschikt is voor gevoelige huidjes. Je vindt deze in:

 

 

Nog niet zeker van je keuze? Spring eens binnen en test ze uit! We zijn ervan overtuigd dat de juiste zonnecrème voor jou degene is die je graag smeert én dus ook zonder afkeer steeds weer aanbrengt gedurende de dag.