Yay, free shipping vanaf €75!

Vind de cleanser die bij jou past in 5 stappen

Vind de cleanser die bij jou past in 5 stappen

Januari, een nieuw jaar, een nieuwe start en traditioneel ook de start van nieuwe voornemens, nieuwe doelen en voor velen ook een nieuw begin voor een nieuwe skincare routine.

Jij hebt jouw doel gesteld voor een geweldige huid in het nieuwe jaar. Maar je hebt geen idee waar te beginnen - wel de eerste stap van een juiste routine begint altijd bij de juiste reiniging.

Een goede reiniger verwijdert make-up, overtollige olie en alledaagse vervuiling. Dat zal jouw poriën ontstoppen en onzuiverheden voorkomen. Het verwijdert ook dode huidcellen, waardoor producten beter kunnen intrekken. Een goede reiniging is eigenlijk je huid klaarmaken voor de volgende stappen van je routine.

Maar hoe vind je jouw perfecte reiniger? Moet je daarvoor kijken naar je huidtype? Wat doe je best niet bij het reinigen van je gelaat?

Vragen waar we jou hierna allemaal antwoord op geven.

Stap 1: Bepaal wat jij nodig hebt

Heb je een onzuivere huid, draag je bijna elke dag make-up of zonnebescherming, zit je een hele dag in een airco of buiten in de buurt van veel verkeer? Of een andere omgeving die behoorlijk intens is voor jouw huid?

Dan zal een dubbele reiniging 's avonds jouw beste vriend worden.
 
Merk je dat jouw huidbarrière uit balans is, heb je met andere woorden een zeer gevoelige en snel reagerende huid?

Dan is mildheid en eenvoud jouw manier om je huid terug gezond te krijgen.

Stap 2: Vind een reiniger die jou aanspreekt

Dat kan misschien heel futiel klinken maar door iets te kiezen dat je graag ruikt, fijn van textuur vindt, makkelijk kan meenemen of zelfs mooi staat in jouw badkamer zal je ook al makkelijker tijd maken voor je skincare routine. Na al die jaren jullie te helpen hebben we geleerd dat we deze elementen zeker niet mogen onderschatten :-)

Stap 3: Vraag ons om advies en kom proberen

We kunnen hier uiteraard heel veel neerschrijven en je zoveel mogelijk proberen helpen met antwoorden te geven op vaak voorkomende vragen maar we staan in onze winkel of via de chat altijd klaar om je te begeleiden naar jouw perfecte match. Stel dus gerust je vragen aan ons indien je hulp wens. En kom zeker de cleanser die jou aanspreekt eens ruiken of proberen in de winkel

Stap 4: Kiezen is niet verliezen

Soms is het wat zoeken naar je perfecte match. En dat is ook helemaal ok. Een juiste skincare routine vinden kan voor sommigen een ontdekkingsreis zijn. Zo leer je ook heel goed wat niet voor jou werkt en dat maakt alles in de toekomst veel makkelijker. Geef jezelf en de producten ook tijd indien het niet van de eerste keer perfect is.

Stap 5: Cleanser comes first

Zoek altijd eerst naar jouw ideale reinigingsroutine voor je verder kijkt naar extra's zoals toners en serums om aan jouw routine toe te voegen. Jouw absolute basis is de juiste reiniging en de juiste dag/nachtcrème. Eenmaal je daar goed zit kunnen we verder kijken naar extra's.

 

Een Gouden tip van Chloé

Vind je het moeilijk om heel plichtsbewust elke avond je gelaatsverzorging te doen voor je gaat slapen? 

Ik ook!
Daarom doe ik mijn skincare routine iets vroeger op de avond. Vaak net nadat onze zoon in bed ligt of soms zelfs als overgansritueel wanneer ik de winkel toe doe en naar boven ga.

Dit zorgt ervoor dat ik nog niet te moe ben om die 5 minuutjes (want ja, langer dan dit duurt het echt niet) even tijd voor mezelf en mijn huid te nemen. Daarnaast maak ik vooral mijn huid blij en niet mijn kussensloop waar de helft van die mooie skincare producten op terecht komen wanneer ik dit doe net voor bedtijd.