Yay, free shipping vanaf €75!

De 60 seconden regel van goed reinigen

De 60 seconden regel van goed reinigen

Je gelaat reinigen is de belangrijkste stap van allemaal! Wil je het meeste halen uit de actieve ingredienten in je cleanser en je poriën volledig vrijmaken en ontstoppen? Gebruik dan de 60 seconden regel. 

De regel is vrij straightforward: Masseer je cleanser gedurende 60 seconden in. Dan pas zal al het oliedragende vuil (denk talg, luchtverontreiniging, zweet, make-up ...) losgemaakt en opgenomen zijn door je cleanser. Vergelijk het met die vuile pan waar je langer op schrobt om alles goed los te krijgen. Doe je dubbele reiniging dan pas je deze regel vooral toe op de oliereiniger, de schuimende reiniger blijf je vooral inzetten om het overtollige en achtergebleven vuil nog weg te wassen. 

Spendeer daarna ook evenveel aandacht aan het afspoelen van je cleanser. Je wilt namelijk wel dat alle product én alle vuil van je huid en uit je poriën is, right?Hier gaat het dus ook vaak mis. Snel snel afspoelen kan zorgen voor achterblijvende resten en die kunnen dan weer zorgen voor nieuwe irritatie of verstopte poriën. Zeker als je alles wat achterbleef daarna lekker gaat inmasseren met je dagcréme. 

Plus, je verspilt ook veel van je andere verzorgende producten. Toners, serums en andere zijn minder effectief wanneer de huidbarrière niet optimaal voorbereid is. Schilderen voordat je de oude verf nauwelijks hebt afgeschuurd geeft nooit perfect resultaat. Het ziet er misschien goed uit vanop afstand maar het kan zoveel beter. Die ene minuut maakt het verschil tussen er goed uitzien en ook echt goed aanvoelen en gezond zijn.

Je zal ook zien dat wanneer je 60 seconden reinigt je ook meer aandacht zal besteden aan je nek, je haarlijn, de randen van je neus,... zones die nu vaak wat vergeten worden. Daar bovenop komt ook het voordeel van de massage. Deze zal de doorstroming van bloed en je lymfesysteem stimuleren en dat zorgt dan weer voor een extra gezonde glow.  

Tot slot nog even melden dat het zou kunnen dat jouw favoriete cleanser ineens te straf blijkt te zijn wanneer je die 60 seconden gebruikt. Mocht je irritaties ervaren waar je je zorgen om maakt, spreek ons dan zeker aan. 

Onze favoriete gelcleansers:

Agent Nateur - Holi Cleanse Face Oil

Alex Carro - Face Cleanser

RainPharma - Advanced Precleanser