Yay, free shipping vanaf €75!

Ingrediënt: Rosehip Oil

Ingrediënt: Rosehip Oil

Rozenbottel olie, een echte krachtpatsers voor jouw huid.


Rozenbottel olie of rosehip oil is afgeleid van de rozenstruik, rosa canina, die voornamelijk in Chili wordt verbouwd.
In tegenstelling tot rozenolie, die wordt gewonnen uit de blaadjes van mooie rozenbloemen, wordt rozenbottelolie geperst uit het fruit en de zaden van de rozenplant.

Rozenbottelolie wordt al sinds de oudheid geprezen om zijn waardevolle genezende eigenschappen en zit boordevol huidverzorgende vitamines en essentiële vetzuren. Het bevat ook fenolen waarvan is aangetoond dat ze antivirale, antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen hebben. 

Wat doet het nu allemaal?


Hydratateren & verzorgen

  • De essentiële vetzuren helpen de celwanden sterk te houden, zodat ze geen water verliezen. 
  • Linolzuur heeft ontstekingsremmende eigenschappen, beschermt tegen luchtvervuiling en ruimt acne op.
  • Alfa-linoleenzuur is ook een uitstekende ontstekingsremmer en helpt de huid gladder te maken.
  • Gamma-linoleenzuur houdt de huid gehydrateerd en gaat veroudering tegen.
  • Omega 9 maakt de huid zacht en elastisch en stimuleert de vernieuwing en het herstel van de huidcellen.
  • De vele vetzuren maken het een uitstekende optie om de droge, jeukende huid te hydrateren. 

Rozenbottelolie is een droge of niet-vette olie. Dit maakt het een geweldige natuurlijke vochtinbrengende crème voor alle huidtypes. De huid neemt de olie gemakkelijk op, waardoor de antioxidanten diep in de huidlagen kunnen doordringen.

Exfoliëren en verhelderen

Doordat rozenbottelolie rijk is aan vitamine A en C kan je de huid natuurlijk exfoliëren en dofheid helpen verminderen. Resultaat: een stralende, levendige huid.
Vitamine A, of retinol, stimuleert ook de celvernieuwing van de huid. terwijl de vitamine C helpt bij celregeneratie en stimulans van de algehele uitstraling. Voorkomt ook fijne lijntjes en rimpels, verheldert de huid en bestrijdt de vrije radicalen die gezonde cellen afbreken. 

Collageenvorming

Collageen is een heel belangrijke bouwsteen van de huid die essentieel  is voor de elasticiteit en stevigheid van de huid. Het is een stof die je lichaam van nature minder aanmaakt naarmate je ouder wordt met oa rimpels als gevolg. 
Rozenbottelolie is rijk aan vitamine A en C, die je nodig hebt voor de aanmaak van collageen. Tot slot is ook aangetoond dat het de aanmaak van MMP-1 afremt, een enzym dat collageen in het lichaam afbreekt.

Ontstekingsremmend

Rozenbottel is rijk aan zowel polyfenolen als anthocyaan, die ontstekingen helpen verminderen. Het bevat ook vitamine E, een antioxidant die bekend staat om zijn ontstekingsremmende en kalmerende effecten.
Perfect in te zetten dus bij o.a. rosacea, psoriasis, eczeem en acné.

Beschermt tegen schade van de zon en hyperpigmentatie

Lange onbeschermde blootstelling aan de zon speelt een belangrijke rol bij vroegtijdige veroudering. UV-blootstelling kan bijvoorbeeld het vermogen van het lichaam om collageen te produceren verstoren.
De antioxidanten vitamine A, C en E in de rozenbottelolie werken samen om de zichtbare schade van de zon bestrijden.

Vitamine A bevat retinoïden die bekend staan ​​om hun vermogen om hyperpigmentatie en andere zichtbare tekenen van veroudering te verminderen bij regelmatig gebruik.
Daarom dat rozenbottelolie gebruikt kan worden om de negatieve effecten van UV-blootstelling te verminderen. Hou er wel rekening mee dat dit geen bescherming beidt tegen de zon dus smeren is nog steeds een heel belangrijke.

Verminderen van littekens en fijne lijntjes

De essentiële vetzuren en antioxidanten, die essentieel zijn voor de regeneratie van weefsel en cellen in de huid worden ook al eeuwen ingezet voor wondgenezing, evenals het verminderen van littekens en fijne lijntjes.Gebruik:

De olie kan op zichzelf worden gebruikt, of u kunt een paar druppels toevoegen aan een andere dragerolie of uw favoriete vochtinbrengende crème.

Bewaar de olie op een koele, donkere plaats om de houdbaarheid te verlengen. Om deze reden worden ze ook meestal in een donker glas gestoken. 

Onze Favorieten:

Maiwé -  Rosehip Oil Serum

Agent Nateur - Youth Serum

Evolve - Bio Retinol + C Booster