Yay, free shipping vanaf €75!

Gij maakt de lente schoon!

Gij maakt de lente schoon!

De lentekriebels brengen ons weer uit onze winterslaap en dat uit zich onder andere bij ons thuis. We kuisen kasten uit, brengen wat kleur in ons interieur en passen de decoratie aan.

Wij hebben een niet-te-vergeten-lijstje opgesteld om jouw lenteschoonmaak in de badkamer tot in de puntjes af te werken. Of wij u gaan commanderen in uw eigen kot? Gho, wij noemen het: met plezier adviseren! Wedden dat er puntjes uit ons lijstje zijn waar jij nog niet aan had gedacht?

 

 1. Vervaldatum

  Verzamel alles wat je vorige zomer gebruikte van verzorgingsproducten en check de vervaldatum en/of er een veranderde geur, kleur of textuur is. Controleer ook zeker het icoontje van het aantal maanden dat een product goed blijft na opening. En vergeet ook die eenzame potjes niet waar al wekenlang niet  genoeg meer inzit voor 1 portie. You know who you are.

  Ja op één van de bovenstaande checks? Wegwerpen die handel! 
  Wees extra streng voor SPF-producten. De bescherming neemt af over de tijd.

  Producten die de vervaldatum voorbij zijn bevatten mogelijk schadelijke bacteriën die je liever niet op jouw huid aanbrengt! Twijfel je bij een bepaald product? Contacteer ons gerust en we helpen je verder.
   

 2. Verzamelwoede

  Plaats te kort in jouw badkamerkasten? Ga er met de grove borstel door! Welke producten kwamen al een tijdje niet meer uit de kast maar zijn nog niet over tijd? Eerlijk antwoorden he! 
  Je mag zo een verloren soldaten altijd bij ons binnen brengen in ruil voor Clothilde's spaarpunten. Wij schenken alles aan vrouwen die ook de juiste zelfzorg verdienen maar daar niet altijd de middelen voor hebben. Of je zoekt zelf iemand om er een plezier mee te doen.

  Tip bij het wegwerpen: Neem een doos en zet alles wat uit de badkamer mag verdwijnen erin. Eenmaal de grote schifting voorbij is, kan je de producten en verpakkingen correct sorteren, leegmaken, uitwassen,... Een leuk muziekje bij deze taak helpt écht en de natuur dankt u!

 3. Testertjes

  Ben jij de ultieme verkoper die testers aan iedereen zou kunnen uitdelen vanuit je eigen voorraad? Hier geldt dezelfde regel: Gebruik je het niet? Weg ermee! Misschien maak je er iemand anders wel blij mee?

  Heb je een tester geopend? Gebruiken en wegwerpen. Deze producten blijven écht maar één dag bruikbaar.

 4. Harige vrienden

  Neen, we hebben het niet over jouw huisdieren maar over alle borstels in de badkamer. Te beginnen bij jouw tandenborstel die misschien wel eens aan vervanging toe is. Ooit raadde een tandarts me aan om deze bij elke seizoenswissel mee te vervangen. Vanaf nu neem jij deze tip dan ook ter harte?

  Ook haarborstels verdienen een grondige poetsbeurt. Verwijder alle ontsnapte haren en pluisjes. Bij een borstel kam je deze er makkelijk uit met een kam. Nadien leg je ze te week in een warm badje met een basic, natuurlijke shampoo. Laat de haarborstel nadien goed drogen of blaas 'm droog met de haardroger.

  Tot slot zijn er ook de make-up borstels die we voorzichtig kunnen reinigen. Deze maak je zacht schoon met een milde zeep zoals de dedicated face wash of een kindershampoo. Ga nooit te wild te werk! Het belangrijkste aan het reinigen van de borstels is het drogen. Maak ze droog met een handdoek en laat ze nadien horizontaal verder opdrogen. Zet de kwasten nooit in een potje met de haren naar boven tijdens het drogen. Hierdoor kan de lijm loskomen met lastige, losse haren tot gevolg. Het drogen kan een dag in beslag nemen dus was je borstels wanneer je ze niet meteen nodig hebt.

 5. Handtassen
  Tot slot besteden we nog wat aandacht aan de handtassen en rugzakken. Again, you know who you are.

  Slingeren hier bij jou ook heel wat lippenbalsems en handcrèmes in rond? Hier ga je best even streng mee om. Door de band genomen blijft een lippenbalsem ongeveer één jaar bruikbaar.

 

Ziezo, alles proper? Dan ben jij 100% klaar voor de lente. 

Onderweg nog verdwaalde no-go's tegen gekomen? Laat het ons weten en wij kijken samen met jou hoe je kan overstappen naar een gezondere variant!