Yay, free shipping vanaf €75!

DE ZACHTSTE VERZORGING VOOR DE ALLERKLEINSTEN

DE ZACHTSTE VERZORGING VOOR DE ALLERKLEINSTEN

Enfance Paris’ verhaal start zeven jaar geleden onder leiding van Agnès Laffourcade. Zelf had ze reeds geruime tijd nood aan de juiste verzorgingsproducten vanwege haar atopische huid. Ook haar baby zou ze met aangepaste producten voor de gevoelige kinderhuid kunnen plezieren. Na een lange, teleurstellende zoektocht besloot ze zelf een lijn te ontwikkelen om de tere, jonge huid te verzorgen. Ze nam een vriend, werkzaam in de fyto-cosmetologie, bij de arm en startte Enfance Paris. Hiermee sprong ze in de niche van de biologische producten, aangepast aan de noden van de kinderhuid.


Overtuiging

Agnès: ”Ik wil dat ouders een transparante keuze hebben, zodat ze zich niet langer moeten afvragen of kinderen in gevaar zijn door iets op hun huid aan te brengen.”

Ze had genoeg van de etiketten vol ongekende ingrediënten met als grote doel de toevoeging van textuur of parfum. Het is ondertussen al duidelijk dat deze aanvullingen ons en dus ook de allerkleinsten niet ten goede komen.

Om ouders gerust te stellen, heeft Enfance een aantal specificaties opgesteld om  makkelijk de weg te vinden naar betrouwbare producten en kan vertrouwen op hun transparantie. Zo nemen ze hun informatieve rol heel ernstig. Ook jij kan je verder verdiepen in deze materie via hun blog.


Merk

Enfance Paris is een 100% natuurlijke huidverzorgingslijn, geheel aangepast aan de specifieke behoeften van de kinderhuid.

Agnès: “Wij zijn het eerste merk dat rekening houdt met de evolutie van de huid doorheen de verschillende leeftijden. De huid van een pasgeborene heeft immers niet dezelfde noden als die van een 4-jarige. Daarom heeft elk product een eigen formule, met specifieke ingrediënten.”


Product

De eerste botanische formules van Enfance Paris werden op de markt gebracht in de vorm van zeepblokjes, voor elke leeftijdscategorie: 0-3 jaar, 3-8 jaar en 8-12 jaar. De zeepstaven maken het gebruik van een product met een natuurlijke en minimalistische samenstelling mogelijk.

Alle producten van Enfance zijn vrij van chemicaliën, gemaakt van biologische ingrediënten en veganistisch. Er worden uitsluitend grondstoffen uit de biologische landbouw zoals kwalitatieve, plantaardige oliën en heerlijk bloemenwater gebruikt. Je vindt in hun zepen ook essentiële oliën met een meervoudige werking, van rozemarijn uit Zuid-Frankrijk tot biologische zoutbloem uit Guérande.


Productie

Enfance Paris kiest voor ‘Made in France’. De producten worden vervaardigd volgens de regels van de Franse cosmetica, die tot de strengste ter wereld behoren. De ambachtelijke productie, waarbij de zeepstaven koud worden geperst is een mooie additie aan dit merkverhaal. Ten slotte pakken werknemers met een handicap deze topproducten in om het stralende totaalpakketje tot bij jou te krijgen.

 

Alweer een mooi verhaal waar geweldige producten uit voortkomen, als je het ons vraagt.


Evolve Shoppen.