Yay, free shipping vanaf €75!

6 vragen over het reinigen van je gelaat

6 vragen over het reinigen van je gelaat

In deze blog willen we jou een antwoord geven op de meest voorkomende vragen die ons gesteld worden over het reinigen van je gelaat.
Heb je toch nog bijkomende vragen? Stel ze ons gerust via de chat of kom eens langs in de winkel.

Waarom moet ik reinigen?

De reiniging is echt een fundament. Zonder dat eerst goed te krijgen is alles wat erna komt eigenlijk een beetje verloren moeite.

Wat is reinigen nu eigenlijk en wat voor nut heeft het?

Door je gelaat te reinigen zorg je ervoor dat al het vuil dat doorheen de dag op je gelaat is blijven hangen eraf gehaald wordt. Denk hier aan luchtvervuiling, make-up, UV bescherming, Airco, Fijn stof, ... Allemaal verontreinging die je huid kan irriteren, afdekken en uit balans brengen indien deze niet verwijdert wordt. Door je gelaat op een juiste manier te reinigen verwijder je dit allemaal en zorg je er dus ook voor dat je verzorging een pak beter je huid zal kunnen ondersteunen.

Kan ik ook slecht reinigen?

Hoewel we hier heel graag neen op zouden zeggen kan dit absoluut. Je kan je huid bv veel te hard en agressief reinigen. Je huid fout reinigen kan resulteren in een microbioom, je natuurlijke huidbarrière, die volledig uit balans is en dat toont vaak irritatie op je huid zoals rode plekken, onderhuidse bolletjes, droge plekken, ...
Het is dus absoluut essentieel te gaan voor een milde maar grondige reiniging die je microbioom niet uit balans brengt.

Waar moet ik best beginnen als ik een nieuwe reiniger kies?

We zijn absolute voorstander om als eerste reiniger altijd voor een oliedragende variant te gaan. Dit is een cleanser die je aanbrengt op een droge huid, de oliën hierin smelten samen met het vuil dat zich opgehoopt heeft op je gelaat, als je deze goed inmasseert en daarna afspoelt kan je al heel wat vuil wegspoelen. Na het afspoelen kan je ervoor kiezen nog over te gaan naar een dubbel reiniging en met een watergedragen reiniger nawassen.

Welke reiniger past dan bij mijn huidtype?

Dit hangt ervan af wat je huid echt nodig heeft. Maar algemene regel blijft zoals hierboven. Elk huidtype, dus ja ook een vettere en vooral onzuivere huid heeft baat bij een oliedragende reiniger als eerst stap.

Uiteraard kan je hier al iets specifieker kijken. Heb je een zeer droge huid kies dan voor een reeds voedende oliereiniger zoals de Holi (Cleanse) van Agent Nateur of de Kalahari Cleansing Oil van Evolve, ook de Hydra Restore Cream Cleanser van Grown Alchemist is hier een favoriet.

Zit je eerder met een onzuivere huid is de Amazing Oil Cleanser van RainPharma of Nourishing Cleansing Oil van Maiwe zeker een goeie optie, ga bij die onzuivere huid zeker dubbel reinigen met dan bv de Daily Detox Facial Wash van Evolve of de Purifying Cream Cleanser van Maiwe.

Zit je met een gevoelige huid ga dan voor een milde maar grondige reiniging zoals de Face Cleanser van Alex Carro of de Gentle Cleansing Melt van Evolve.

Moet ik 's ochtends en 's avonds reinigen?

Dit hangt van veel factoren af. Doe vooral wat jij het beste volhoudt. Maar we geven hier toch even mee wat 2 maal reinigen per dag voor je huid kan betekenen:

Je ochtendreiniging mag je iets lichter aanpakken als je geen zware onzuivere huid hebt. Maar tijdens de nacht krijgt je huid toch meer met verontreiniging te maken dan je denkt. Je zweet veel waardoor er vanbinnenuit toxines naar de oppervlakte worden geduwt. Je hoofdkussen (tenzij je dit elke dag ververst) zit vol met bacteriën die op je huid blijven liggen, en vergeet het speeksel niet want ja we kwijlen allemaal wel eens in onze slaap. Je doet er dus absoluut goed aan om ook 's ochtend je huid mild te reinigen alvorens je verzorging aan te brengen.

Je avondreiniging mag altijd iets uitgebreider zijn. 'S avonds moeten we alle vervuiling van de hele dag van onze huid wassen. En dat kan heel wat zijn: je make-up, uv-besherming, pollutie, fijn stof, airco, je handen die je gezicht heel vaak aanraken en dus ook alles wat erop zitten achterlaten, ... Als je dit niet goed wegneemt kan je al gauw met huidproblemen te kampen krijgen.