Yay, free shipping vanaf €75!

Een tot ziens, geen vaarwel

Een tot ziens, geen vaarwel

Begin 2024 was het tijd voor reflectie en goede voornemens. We kwamen tot de conclusie dat er iets moest veranderen. De afgelopen 5 jaar hebben we meer dan alles gegeven om ons merk en ons bedrijf uit te bouwen. Daarbij hebben we, zoals zovelen, een aantal zaken uit het oog verloren die een hogere plaats verdienen op onze eindeloze to do lijst.

Daarom hebben we, na veel discussies, cijferwerk, tranen, creatief brainstormen en nog meer besloten om onze winkel in Gent te sluiten.

Zo, dat is er uit. En neem van ons aan, dat was zwaar maar lucht op.

We hebben bewust gewacht tot alles in kannen en kruiken is om het met jullie te delen en jullie het volledige verhaal te brengen.

Sluiten? Wat? Waarom?

Dat heeft verschillende redenen waar we, zoals jullie van ons gewoon zijn, graag open en transparant over zijn.

Er is geen hoofdreden of doorslaggevende reden, het is een samenloop van verschillende elementen

Onze mentale en fysieke gezondheid

Toen Clothilde 5 jaar geleden begon, was Chloé net hersteld van een zware burn-out die haar 6 maand aan de kant had gehouden.

Iedereen die dat ooit meemaakte, herkent de volgende keer de symptomen sneller bij zichzelf. En je ziet ze ook beter bij anderen. We zitten beide al iets te lang aan de ongezonde kant van hard werken en na 5 jaar moeten we ook eens durven luisteren naar de signalen van ons lichaam en onze geest.

Ons gezin

3.5 jaar geleden kregen we, naast onze dochter Clothilde, onze zoon Phil als fantastische uitbreiding op ons jonge gezin.

We moeten jullie niet vertellen dat je niet altijd de ouder kan zijn die je wil zijn wanneer je meer dan 330 dagen per jaar werkt.

Aangezien iedereen maar 1 jeugd heeft, willen we voorkomen dat we ooit spijt zouden krijgen dat we Phil's jeugd gemist hebben.

Onze dromen

Je kan je best inbeelden dat kleine Dries nooit echt droomde van een winkel met beauty producten. Hoewel hij met veel passie en goesting daar al jaren voor werkt, heeft hij ook nog andere ambities. Ambities die 5 jaar in de frigo hebben gelegen maar nu terug tijd en ruimte verdienen.

Onze hobby’s en vrienden

We zeiden al dat we 330 dagen per jaar werken, dan hoeven we er geen tekening bij te maken dat sport, hobby’s en andere vrije tijd al enkele jaren niet te vinden zijn in onze agenda’s. En we missen dat. Enorm. We missen een concertje meepikken, op reis gaan, vrienden uitnodigen om te komen eten,...

Clothilde’s gezondheid

We zijn de afgelopen 4,5 jaren gegroeid van een kleine pop-up in Aalst naar een onderneming met 2 winkels, personeel, een webshop,… Zo’n groei brengt uiteraard groeipijnen met zich mee, financiële en organisatorische.

Nieuwe skills zoals personeelbeleid, tiktokken, e-commerce, leerden we on-the-go. En dan maak je fouten. Door een stapje terug te nemen komt er ook tijd en ruimte om het op die vlakken beter te doen en alles beter georganiseerd te krijgen.

Al deze zaken samen zorgen ervoor dat we deze beslissing genomen hebben.

Uiteraard zijn er ook elementen aan deze keuze die we niet zo leuk vinden. In de eerste plaats is dat Laura waar we afscheid van moeten nemen. We willen haar uitdrukkelijk bedanken voor alle hulp en toewijding het afgelopen anderhalf jaar.

Daarnaast willen we ook alle fijne klanten in Gent bedanken die ons zo gesteund hebben. We hebben al enkele ideetjes hoe we jullie kunnen blijven servicen en hoe we toch een voetje tussen de deur houden in Gent, want we hebben zeker de ambitie om terug te keren!

Merci Gent en tot de volgende keer! Want voor ons is dit een tot ziens en geen vaarwel.

Chloé en Dries

 

 

Enkele praktische zaken

  • Onze laatste dag in Gent is zaterdag 20 april.
  • Onze Aalsterse vestiging blijft geopend volgens onze normale openingsuren
  • Onze webshop blijft 24/24 7/7 geopend.
  • Cadeaubonnen blijven geldig in onze winkel in Aalst en op onze webshop
  • Openstaande bestellingen worden vanaf 22 April afgehandeld vanuit onze Aalsterse locatie en kunnen verzonden worden indien deze niet kunnen worden opgehaald