Yay, free shipping vanaf €75!

ROUTINE INSPO: PIGMENTATIE

ROUTINE INSPO: PIGMENTATIE

Eerste hulp bij pigmentvlekken: pro-actief werken is onze unpopular opinion. De ultieme tip is namelijk beter voorkomen dan genezen! Heb jij al wat vlekjes die de kop opsteken? Rule n°1: Give it time. Op het einde van de blog vind je een uitgewerkte routine ter inspiratie.

We horen je al afkomen: Hoe dan? Wel...

1. Wear sunscreen

De allerbelangrijkste stap die je kan nemen om pigmentvlekken te voorkomen en te vermijden dat ze uitbreiden, is het beschermen van je huid tegen de zon. Door UV-stralen wordt het pigment in je huid geactiveerd en naar buiten geduwd in pakketjes. Dit proces vormt de gekende pigmentvlekken. Gebruik dus dagelijks zonnecrème! Kies voor een factor 30 of hoger voor een optimale bescherming maar vooral: smeer consequent en bij constante blootstelling om de 2 uur.

 Collectie zonnebescherming 

2. Antioxidanten

Antioxidanten, zoals vitamine C, ondersteunen en versterken de werking van zonnebescherming. Er zou zelfs een link zijn tussen een laag antioxidantgehalte in het lichaam en het voorkomen van pigmentvlekken. Goeie reden om die dus wat vaker op het menu te zetten. Eet voldoende groenten en fruit zoals broccoli, spinazie, aardbeien en frambozen en voeg vooral in de zomermaanden High Tech AOX toe aan deze lijst.

 

3. Herstel

Bij herstel van hyperpigmentatie komt het aan op: geduld en realistisch zijn. Verwacht geen onmogelijke dingen van skincareproducten die hierop inzetten. Je zal uiteraard na het smeren van minimaal drie maanden een verschil zien maar weg zul je de vlekjes niet allemaal krijgen. De ideale ingrediënten om mee aan de slag te gaan zijn vitamine C, niacinamide en glycolzuur. 

 

4. Camoufleren

Wat altijd werkt bij pigmentvlekjes is ze op een subtiele manier camoufleren. Hiervoor kies je een concealer in je eigen huidtint die je ook zonder foundation kan gebruiken. Op die manier hoef je niet elke dag 'full glam' de deur uit maar kan je toch wat verdoezelen als je dit wil.

 Concealers  

 

THE WAY TO GO:

AM

Cleanser afhankelijk van huidtype
Toner Bio-Retinol Daily Tonic
Serum  Skin Renewal Serum
Cream Afhankelijk van huidtype
Zonnefilter First Things First 

 

AM -> PM

Suppletie Daily Boost, Mighty Nine, High Tech AOX, Super C Boost, AAP of Holi Mane
Zonnefilter Sunstick 

 

PM

Cleanser afhankelijk van huidtype, kies voor dubbele reiniging
Toner Holi(water)
Serum  Age Spot Corrector
Cream/oil Holi (oil)

 

Weekly

Mask Holi(bright)
Scrub Exfoliating Powder

 

Twijfel bij de aanpak van jouw pigmentvlekken? Kom dan zeker langs of stel je vragen online om persoonlijk advies te krijgen.