Yay, free shipping vanaf €75!

TRACEABLE BEAUTY FROM CHILI TO ANTWERP

TRACEABLE BEAUTY FROM CHILI TO ANTWERP

MAIWE - het merk gedragen door sterke vrouwen

Maiwe, het geesteskind van Maayke Ruyffelaere, omarmt cleane en natuurlijke huidverzorgingsprincipes, botanische ingrediënten en vrouwelijk ondernemerschap. Helemaal Clothilde dus! 

 

De inspiratie haalde Maayke bij Lake Maihue, ofte Maiwe in zijn oorspronkelijke spelling. Dit meer in het zuiden van Chili is een blauwe oase te midden van oeroude bossen, inheemse planten en vulkanen. De dierbare rozenbottels worden geoogst van wilde rozen die gedijen in deze ongetemde natuurlijke omgeving.

 

Vrouwelijk ondernemerschap is de kern van wat Maayke beweegt. De wilde rozenbottels worden met de hand geplukt door lokale vrouwen en een behoorlijk deel van haar olie wordt in kleine partijen geproduceerd door een door vrouwen geleid bedrijf in het zuiden van Chili. Door de vrouwen van Lake Maiwe bij het volledige productieproces te betrekken, wordt het hele jaar door financiële zekerheid geboden en niet alleen tijdens het oogstseizoen. Een deel van de winst wordt gebruikt voor duurzame ontwikkelingsprojecten in het gebied.

 

Ondanks de verre oorsprong bevindt de kern van Maiwe zich in Antwerpen waar Maayke nauw toeziet op de kwaliteit van haar producten. Hiervoor gebruiken ze alleen essentiële, ruwe ingrediënten zoals natuurlijke oliën en gevalideerde, natuurlijke, actieve stoffen. Geurstoffen of andere ontstekingsingrediënten zal je bij hen nooit vinden. De minimalistische huidverzorgingsroutine van Maiwe beschermt en voedt je huid volledig met slechts een paar essentiële, krachtige ingrediënten met dank aan alle toegevoegde vitamines

 

Last but definitely not least: de liefste Maayke verdient zeker haar eigen alinea in deze blogpost. Niet enkel Maiwe is in het Antwerpse gevestigd, ook Maayke zal je daar zien rondlopen. Na vijf jaar in Chili te hebben gewoond, keerde deze getalenteerde bio-ingenieur terug naar België met haar tweejarige dochter en een geïnspireerd plan. Haar ultieme droom is om in de nabije toekomst terug wat tijd door te brengen op haar Chileense boerderij, om een rozenbottel vrouwencoöperatie op te richten waar de oogst en de gewetensvolle productie van de hoogwaardige olie gecombineerd kunnen worden onder de vleugels van Maiwe. Hoe schoon kan het zijn?! 

 

Maiwe Shoppen.