Yay, free shipping vanaf €75!

KEEKO

 

Oil Pulling bestaat al meer dan 3000 jaar! Met al die geschiedenis zou het verhaal achter Keeko Oil ons veel te ver nemen. We weten dat je die tijd niet heb, daarom vertellen we jou de snelle variant. 

Oil Pulling is een eeuwenoude Ayurveda-gorgelbehandeling die een zeer persoonlijke behandeling voorschrijft om het evenwicht in de dosha's te behandelen; Dosha's zijn de drie elementen die samenkomen om iemands algemene gezondheid te creëren.. Deze ayurvedische behandelingen werden vooral voorgeschreven bij een ontsteking van de mond, droogheid of een andere orale kwaal. Maar ook specifiekere behandelingen voor hoofdpijn, hormonale onevenwichtigheden, congestie en andere werden aangeraden.

Het oil pulling van vandaag werd voor het eerst geïntroduceerd in de jaren 90 door Tummala Kotesware Rao uit Bangalore, India. Rao ontdekte oil pulling na het lezen van een Oekraïens artikel waarin beweerd werd dat sjamanen uit Siberië al meer dan een eeuw oil pulling gebruikten.

Toen oil pulling eind jaren 90 op de voorgrond van de wellness-industrie kwam, viel dit samen met een commerciële interesse in de gezondheidsvoordelen van plantaardige oliën. Naarmate er meer onderzoek werd gedaan naar koudgeperste oliën en het wonder van kokosolie aan het licht kwam, werd kokosolie de meest gewilde en effectieve olie voor oil pulling.

Tegenwoordig is het een populair wellnessproduct met veel gezondheidsvoordelen, waaronder een wittere glimlach. Oprichtster Sabrina Jacquier Parr heeft voortgebouwd op die rijke geschiedenis van 3000 jaar om een ​​superieur, volledig natuurlijk en organisch product te creëren. Keeko heeft essentiële oliën van citroen, kamille en mirre gemengd met koudgeperste kokosolie, zodat hun olie uw tanden schoner en gezonder aanvoelen. 

KEEKO SHOPPEN