Yay, free shipping vanaf €75!

Bareaya

 

Bareaya's verhaal gaat in tegen de zinloosheid van onze consumptiemaatschappij en dan specifiek wegwerpscheermesjes.  

De Franse eco-activiste Marjorie runt Bareaya sinds 2018 vanuit Hong Kong en wil ingaan tegen 2 essentiële problemen van wegwerpscheermesjes: irritatie en ingegroeide haren. Deze 2 problemen onstaan vanuit het feit dat deze scheermesjes niet gemaakt zijn om lang mee te gaan. Daardoor worden ze gemaakt met goedkope materialen met een lage efficiëntie. Dit proberen ze op te lossen door meerdere mesjes te combineren en het effect te creëren van meerdere scheerbewegingen. Dit zorgt er echter voor dat het je huid ook los trekt en voor irritatie zorgt. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je de haren te diep gaat afscheren. Waardoor je pijnlijke ingegroeide haren krijgt. 

Kort samengevat: je krijgt een product dat zowel de huid als het milieu gaat schaden. Zinloos dus. 

“Ik was echt verrast door hoeveel mensen, en vooral vrouwen, bang waren om de sprong te wagen. Ze houden van het idee van een plasticvrij, irritatievrij, gifvrij scheermes dat lang meegaat. Maar vintage, overdreven mannelijk design en agressieve messen maken de huidige markt behoorlijk intimiderend.

Dus besloot ik een alternatief te brengen die anders is. Een die iedereen kan gebruiken, zowel vrouwen als mannen. Dit is waar het allemaal begon voor Bareaya." 

- Marjorie

BAREAYA SHOPPEN