Yay, free shipping vanaf €75!

LACH DIE TANDEN TROTS BLOOT

LACH DIE TANDEN TROTS BLOOT

Goed zorg dragen voor je tanden is het minste wat je voor ze kan doen. Het zijn namelijk serieus harde werkers! Nu blijkt dit niet altijd even makkelijk want ja, wat is dat dan? Goed zorg dragen voor die bijters? Wij strooien in deze blog graag met wat extra tips en weetjes in de volgorde van een perfecte routine:

 

1. POETSEN

Wij gebruiken hiervoor:
Dream Clean tandpasta, One Good Brush tandenborstel
 • Twee minuten poetsen is ideaal en dit tweemaal per dag. Langer kan ervoor zorgen dat je je tandvlees beschadigt. Bij een kortere poetsbeurt blijft dan weer tandplak achter.
 • Gebruik geen te agressieve tandenborstel met stugge haren. We gaan geen terrastegels afschuren maar onze tanden liefdevol reinigen. Ga dan ook niet met volle kracht te werk. Liefst houd je je borstel vast zoals een penseel of balpen en geef je zacht druk in ronddraaiende bewegingen.
 • Vervang jouw tandenborstel om de drie tot vier maanden. Vergeetkous? Neem steeds een nieuwe tandenborstel bij de wissel van de seizoenen.
 • Tanden nemen 25% van de mond in. Wanneer je enkel poetst wordt het grootste deel van jouw mond dus niet schoongemaakt, oeps.

 

2. FLOSSEN

Wij gebruiken hiervoor:
Vegan Coconut Tooth Floss

Een mooie en goede tandenborstel is één ding maar zonder flossen kom je nergens. Of toch bijna nergens. Er blijft na het poetsen nog 40% tandoppervlak ongereinigd over. IEUW. Weg met die tandplak, tandsteen, etensresten dus flossen maar! Idealiter gebruik je de flossdraad 's ochtends en 's avonds.


3. TONG REINIGEN

Wij gebruiken hiervoor:
Copper Tongue Cleaner
 • Aanslag op de tong, tandplak en bacteriën verwijder je met een tongschraper voor een frisse adem. Deze eenvoudige gewoonte zorgt voor een betere mondhygiëne, een betere smaak en uiteraard een schonere tong.
 • Niet enkel de mond geniet van deze goede gewoonte. Dagelijks je tong schrapen voorkomt ook dat bacteriën zich in je lichaam verspreiden. Een kleine toevoeging aan je routine voor een resultaat om U tegen te zeggen!

4. SPOELEN MET MONDWATER

  Wij gebruiken hiervoor:
  Oil Pulling Mouthwash

  Naast deze basisroutine kan je oil pulling toevoegen aan jouw vaste stappen. Hoe je deze gekke, laatste stap uitvoert? s' Ochtends na het poetsen spoel je je mond uitgebreid met de mondspoeling. Neem die 'uitgebreid' gerust letterlijk want je laat het goedje gedurende een 20tal minuten rondgaan in de mond.

  Of dit de tijd die het vraagt wel waard is? Maar ja gij! De voordelen even op een rijtje:

  • Oil Pulling helpt de jeugdige uitstraling van jouw tanden te behouden door bacteriën te verwijderen die zorgen voor vlekken en tandbederf. Een paar keer per week deze gewoonte aanhouden is reeds voldoende voor een stralend resultaat.
  • Zelfs jouw huid zal mee genieten van deze mondspoeling! Het ontdoen van je lichaam van gifstoffen, zoals bacteriën, is bekend om eczeem, psoriasis, acne en andere huidaandoeningen te verbeteren.
  • Je mond is de poort naar je lichaam. Door bacteriën op afstand te houden, kunnen je nieren en lever zich concentreren op het wegspoelen van slechte bacteriën uit andere delen van je lichaam.

   

   

  Voila, wij starten alvast met een uitgebreide mondhygiëneroutine en tonen met plezier onze breedste glimlach!