Yay, free shipping vanaf €75!

Daar is de Lente, daar is de zon

Daar is de Lente, daar is de zon

Aaah, ons Lora...
Wat zijn we blij dat we het zonnetje eindelijk weer op onze snoet voelen.

Ieder jaar opnieuw is het een grote evenwichtsoefening om jouw huid correct te beschermen en verzorgen tijdens de zonnige maanden. Daarom geven we jullie heel graag al wat tips om veilig van die eerste zonnestralen te genieten en eindelijk die huid wat vrijer en bloter te laten na de wintermaanden. 

Wanneer beschermen tegen de zon? 

Kom je langer dan 15 minuten in de zon? Dan is het ten zeerste aangeraden je te beschermen tegen de schadelijke UVA en UVB stralen. Zo voorkom je vroegtijdige veroudering of verbranding van je huid. Zo simpel is het. 

Hoe je beschermen?
De regel is heel erg duidelijk: Je bescherming komt altijd als laatste stap.Eerst komt je dagelijkse gelaatsroutine met reinigen, eventueel een scrubje of maskertje erbij, je favoriete serum en oogverzoring en afwerking met de nodige crème of olie. Pas dan komt je zonnecrème. Waarom? Een zonnecrème schermt de huid altijd af waardoor de actieve ingrediënten van jouw routine nooit zo goed kunnen indringen. 

Make-up komt na de zonnecréme maar na anderhalf uur neemt de bescherming af en moet je opnieuw wat aanbrengen. We weten allemaal dat make-up en zonnecréme niet de beste vrienden zijn. Daarom hebben we bijvoorbeeld deze spray die niet alleen fixeert maar ook UV-bescherming biedt zonder je make-up te vernielen. 

Onze favorieten

De Natural Daylight Defence van RainPharma die zowel voor gelaat als lichaam een perfecte minerale bescherming biedt

 

Beter bruinen

Om je huid mooi egaal wat te laten kleuren is het altijd aan te raden je huid regelmatig te scrubben. Hierdoor voorkom je dat de losse huidcellen voor een oneven huidoppervlak zorgen en dus ook minder egaal bruinen. Door deze dode en losse huidcellen te verwijderen zorg je er voor dat de huid ook alle actieve ingrediënten van de zonnebescherming kan opnemen. 

Onze tips voor een perfect gescrubd gelaat? Check eens de Exfoliating Powder van Alex Carro. Een scrub die je makkelijk met je eigen cleanser kan mengen.
Ga ja liever voor het grotere werk en wil je je lichaam eens onder handen nemen? Dan is de Purifying Body Exfoliant van Grown Alchemist het ontdekken meer dan waard.

Bruinen zonder de zon?

Dat kan ook met natuurlijke producten zonder orange uit te slaan ;-) q2

Stay Golden voor een mooie sunkissed glow op je gelaat
Sunless Glow Body Lotion zorgt voor een instant kleurtje
Sunless Tan Anti Aging Face Serum voor een mooie bruine kleur zonder de schadelijke gevolgen.

 

De zon en een allergie

Zonneallergie is voor velen onder ons een jaarlijkse strijd. Bij de ene is dit heel zwakjes maar soms kan dit heel ernstig zijn.

Onze grootste tips hierbij zijn je lichaam voor te bereiden op de aanraking met de zon door middel van nu al Anti-oxidanten te gaan inzetten. Deze gaan je lichaam de nodige wapens geven en de vrije radialen die in je lichaam komen door de oxidatieve stress die de zon veroorzaakt te gaan elimineren. Neem een kuur van de High Tech AOX om jou lichaam wat extra bescherming te geven.

En tweede tip is gewenning. Zonneallergie is heel vaak de huid die niet gewend is aan de straling. Wat hierbij echt kan helpen is die huid te laten wennen aan de zonnestralen. Elke dag een beetje langer in het zonnetje zitten tot die huid er wat beter tegen kan. Natuurlijk gaan we nooit langer dan 15 minuten onbeschermd in de zon gaan zitten.

 

Geniet allemaal lekker van die eerste zonnestralen. 

 

Xo

Chloé