Yay, free shipping vanaf €75!

Aanrakingen

Aanrakingen

Doorheen de drukte van onze volgeplande dagen zetten aanrakingen de pauzeknop in werking. En dit niet enkel bij volwassenen. De nood aan aanraking bestaat al van bij de start van ieders leven. Bij baby’s op de kraamafdeling nemen deze uitingen van zorgzaamheid en genegenheid zelfs een prioritaire rol in. De termen 'kangoeroeën' en 'huidhonger' worden steeds meer in de mond genomen. Waar komt deze nood aan aanrakingen vandaan?

 

Het lichamelijk contact tussen mensen werd de voorbije jaren steeds meer onder de loep genomen. Hieruit ontstonden heel wat verhelderende inzichten en verklaringen. Zo is Dirk De Wachter (psycholoog) een voorvechter voor het vastnemen van geliefden. Hij stelt het zeer duidelijk: ‘Meer huid voelen is van levensbelang’. Dit onderwerp brengt ons genadeloos bij de klefste dag van het jaar, Valentijn. Misschien krijg je even een rilling of net kippenvel. Weet dan dat jouw huid net heeft gecommuniceerd. Straf toch! Deze met hartjes, bloemen en chocolade gevulde dag mag er dit jaar wel eens anders uitzien.

 

De grote voordelen van aanrakingen

Meerdere studies tonen aan dat het aanraken van anderen of jezelf heel wat teweeg brengen in ons lichaam. Hieronder lees je enkele van de meest bejubelde voordelen:

 • Het lichaam ontspant onder invloed van aanraking. Dan hebben we het uiteraard over gewenste aanrakingen en niet over de onoplettende voorbijganger die haastig met zijn schouder de jouwe uit de kom trekt.
 • Aanrakingen in een veilige en ontspannen omgeving zorgen voor een veiligheidsgevoel. Denk maar even met een glimlach terug aan de warme knuffels die je vroeger bij je ouders, grootouders, broers en zussen kon verkrijgen. Oké... Of moest incasseren bij overenthousiaste knuffelaars.
 • Gewenste aanrakingen zorgen voor minder stress en angst. Dit gebeurt door de aanmaak van oxytocine en de daling van cortisol. Ooit geweten dat de oplossing tegen stress zo makkelijk te verkrijgen was? Zelfs geen doktersvoorschrift nodig!
 • Door aanrakingen ontspannen spieren en verlaagt de bloeddruk. 

 

Ik hoor je denken: Zo’n aanrakingen, allemaal goed en wel maar ik ben een strong, independent person dus de knuffels liggen niet voor het rapen in mijn veilige haven. Wel, hier komt de oplossing: zelfs het aaien van een huisdier of het knuffelen met een kussen zou de oxytocineproductie activeren. Hoera voor alle furry friends! 

 

Naast aanrakingen van anderen kan je ook jezelf extra aandacht schenken. We hebben het hier over het verwennen van jouw huid. Ons grootste orgaan verdient wat meer liefde en wordt te vaak vergeten. We moeten onze buitenste, zichtbare laag enorm dankbaar zijn en dit wat vaker uiten. Masseer jezelf eens vaker in met natuurlijke oliën of ga aan de slag met je pijnpunten en voel hoe je lichaam onder jouw eigen kracht ontspant. 

 

Nu je weet wat aanrakingen met een lichaam aanvangen, zijn daar de ultieme cadeautips. Verwen jouw partner of jezelf eens op een avond vol strelingen, aanrakingen en verwennerij. Wedden dat de volgende Valentijn er snel mag zijn!

Massage

Gaan jullie graag samen voor een totale beleving? Dan is de massagebox Massage O' Clock van Rainpharma het perfecte geschenk waar je ook na Valentijn van kan blijven genieten. 

Laten jullie de massage graag eindigen in een happy ending? Dan is de Holi (sex) Intimate Oil van Agent Nateur het uitproberen meer dan waard.

  Bad

  Houd jij van een warm, deugddoend badje, alleen of met jouw partner? Ook daar kun je naar hartenlust de aanrakingen beleven. Hieronder lijsten we een aantal leukerds op die graag mee in bad gaan.

  • Detox Massaging Brush: Deze krachtige borstel voeg je toe aan jouw routine alvorens het badmoment van start gaat. 
  • Hinoki Bath Flake Soak: Laat het water transformeren in een decadente en verjongende magnesiumchloride-olie die je geest tot rust brengt en de spanning in je hele lichaam verlicht. Ook samen geniet je hier van de ware verwennerij die deze vlokken in petto hebben.

  Handen en voeten

  Mindfullness, meer stilstaan bij aanrakingen en mentaal ontspannen. Laat dit de ideale activiteit zijn voor Valentijn, ook bij (happy) singles verdienen deze lichaamsdelen wat extra aandacht. Met de sets It's In Your Hands en One Step At A Time zorgt Rainpharma voor volledige routines en legt het in jouw handen. 

   

  Vier jij Valentijn zonder partner? Maak jezelf de belofte dat deze dag de liefde voor jezelf centraal staat en geniet evenzeer van een deugddoende hand- en voetmassage of een rijkelijk gevulde badkuip. 

  Laat 14 februari de start zijn van een nieuwe gewoonte waar zelfzorg jouw basiszorg wordt, met of zonder partner!